Протягом доби було зафіксовано випадки порушення повітряного простору України авіацією повітряних сил Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«11.40 13 серпня прикордонний наряд, який ніс службу у пункті пропуску “Мілове” (Луганська обл.) виявив заліт на територію України і назад двох вертольотів Мі-24»,— йдеться у повідомленні.

Крім того, зафіксовані факти використання безпілотників для ведення повітряної розвідки.

Так, у Донецькій області безпілотник порушив повітряний простір у напрямку населеного пункту Ялта на висоті до 1500 м.

Маріупольський загін морської охорони у напрямку населених пунктів Ялта і Сєдове зафіксував проліт безпілотника на висоті 2 км уздовж берегової лінії.

Також виявлено безпілотник, що порушив адміністративний кордон з АР Крим, до літальному апарату застосовано автоматичну зброю.

Військові територіальної оборони ЗС України в районі населеного пункту Шевченка (ділянка відділу «Бердянськ») на висоті до 2 км виявили безпілотник, який рухався вздовж берегової смуги, до нього застосовано вогнепальну зброю.

Як повідомляв ForUm, 11 серпня прикордонний наряд відділу прикордонної служби «Мілове» (Луганська обл.) на напрямку «Чорткова (РФ)—Мілове (Укр.)» зафіксував політ вертольота Мі-24 на висоті близько 200 м, що порушив повітряний простір України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом