Івано-Франківська міська рада на сесії в четвер вирішив звільнити учасників антитерористичної операції і членів сімей загиблих учасників АТО від плати за житлово-комунальні послуги.

Про це на сесії міськради в четвер повідомив секретар міськради Микола Вітенко, передає «Інтерфакс-Україна».

Так, згідно з повідомленням, рішенням скасували квартирну плату, централізоване холодне і гаряче водопостачання, опалення та водовідведення.

«Цим рішенням ми за рахунок наших комунальних підприємств “Єдиний розрахунковий центр”, “Дирекція замовника”, “Івано-Франківськтеплокомуненерго” та “Івано-Франківськводоекотехпром” компенсуємо повністю учасникам АТО і членам сімей загиблих в АТО плату за житлово-комунальні послуги», - зазначив Вітенко.

Депутати також доручили міському голові Віктору Анушкевичусу звернутися до приватних підприємств, які представляють в Івано-Франківську послуги з централізованого опалення, газо- та електропостачання, вивезення побутових відходів про надання аналогічних пільг за рахунок власних коштів.

Крім цього, міськрада доручила департаментам соціальної політики та житлово-комунального господарства, фінансовому управлінню розробити та надати на затвердження відповідний механізм компенсації підприємствам за надані пільги учасникам АТО, а також прозрахувати ціну питання.

За інформацією Анушкевчуса, станом на 10 липня в зоні АТО виконують бойові завдання 326 жителів Івано-Франківська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом