Виконавчий комітет Житомирської міської ради прийняв низку рішень, що діють на період проведення антитерористичної операції в Україні.

Зокрема, як повідомляє прес-служба міськради, рішенням №326 «Про додаткові заходи безпеки і дотримання громадського спокою» на території Житомира до моменту завершення антитерористичної операції заборонено використовувати піротехнічні вироби (феєрверки, петарди, ракети та інші вибухові пристрої).

Контроль за виконанням цього рішення покладено на Житомирський міськвідділ УМВС.

Крім того, у Житомирі на період дії АТО заборонено організацію і проведення видовищно-розважальних заходів, за винятком заходів, спрямованих на підтримку української армії та учасників бойових дій на сході держави.

Підприємствам, установам та організаціям, незалежно від форм власності, іншим юридичним і фізичним особам рекомендується погоджувати проведення в Житомирі заходів політичного, культурно-мистецького, просвітницького, спортивного, релігійного, рекламно-інформаційного характеру з управлінням культури міської ради, шляхом надання організаторами детального плану-сценарію, із зазначенням мети та результату проведення заходу, плей-листа.

Також цим рішенням запропоновано ДержНС України в Житомирській області заборонити проведення святкових салютів та використання піротехнічних засобів під час проведення культурно-масових заходів.

Як повідомляв ForUm, феєрверки до завершення АТО заборонені в Запоріжжі, Вінниці, Сумах, Тернополі, Черкасах, Миколаєві, Кіровограді та Харкові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

83