Державне управління справами відкриває для рекреаційної діяльності та відвідування державні організації «Резиденція “Залісся”» і «Резиденція “Синьогора”», що перебувають у його управлінні. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Відтепер громадяни зможуть відвідати з екскурсіями кожну з резиденцій. В рамках візитів організовуватиметься культурно-пізнавальний відпочинок, орнітологічний туризм, відпочинок на рекреаційних майданчиках, огляд інтер'єрів режимних об'єктів, святкові екскурсії, прогулянки верхи на конях»,— зазначено у повідомленні.

Крім того, відвідувачі «Залісся» зможуть спостерігати диких тварин на території заповідника, організовувати любительську та спортивну риболовлю в межах затверджених граничних лімітів. Для відвідувачів «Синьогори» також буде відкрито канатну дорогу.

В АП зазначили, що на території резиденцій відпочивальники мають право використовувати власну фото-, відеотехніку, проводити кіно-, фото-, аудіо- і відеозйомку.

Згідно з затвердженим порядком, рекреаційна діяльність на об'єктах проводиться за відсутності державних заходів та з дотриманням вимог охорони навколишнього середовища. Відвідувачів супроводжуватиме екскурсовод або інша відповідальна особа за погодженням з генеральним директором резиденції.

«Замовлення на проведення екскурсій з відвідуванням режимних об'єктів прийматиметься не пізніше, ніж за дві доби до дати відвідування. Допуск учасників екскурсії здійснюватиметься співробітниками УДО за наявності документів, що засвідчують особу»,— повідомили в адміністрації.

Державну резиденцію «Залісся» як Заліське заповідно-мисливське господарство було створено у 1957 році поблизу села Залісся Броварського району Київської області. Господарство розташоване у Броварському районі Київської області та Козелецькому районі Чернігівської області. Площа господарства — 14 836 га. Тут ростуть унікальні вікові соснові ліси, живуть занесені в Червону книгу України зубр, орлан-білохвіст, чорний лелека, а також олені, козулі, лані, лосі, зайці, кабани. Загальна площа території — 40 тис. га. Поділена на чотири лісництва: Заліське, Деснянське, Рожнянское і Літковське.

Державна резиденція «Синьогора» розташована біля села Гута Богородчанського району Івано-Франківської області в Горганах. Займає площу 10 866 га На її території є палаци, зимовий сад, ставки, вертолітний майданчик, мисливський будиночок, десятки мисливських вишок, готель, невеликий звіринець з ведмедями, годівниці для копитних, вольєри, де живуть муфлони, лані, плямисті олені, кабани. Тут розташовані котеджі, лижна траса з підйомником.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом