На блокпостах у зоні антитерористичної операції на сході України встановлять відеокамери.

Про це йдеться у наказі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, повідомили Forum'у в прес-службі МВС з посиланням на радника міністра Антона Геращенка.

Згідно з наказом, метою встановлення камер є відеофіксація всіх транспортних засобів, що в'їжджають/виїжджають із зони АТО, щоб посилити контроль за переміщенням зброї, боєприпасів та інших заборонених предметів.

Разом із тим, відеофіксація забезпечить права громадян під час проведення огляду транспортних засобів й допоможе уникнути конфліктних ситуацій.

Також, за словами радника міністра, крім відеофіксації з подальшим архівуванням даних планується ввести запис автомобільних номерів, прізвищ водіїв і марки автомобіля в спеціальні журнали на кожному блокпосту з подальшим перенесенням цих даних в електронну базу даних.

У міністерстві вважають, що відеофіксація ускладнить організацію каналів перевезення зброї, боєприпасів і спростить розкриття злочинів, скоєних з допомогою вивезених із зони АТО транспортних засобів.

МВС просить громадян ставитися з розумінням до посилення перевірки документів та огляду транспортних засобів особливо тих, що виїжджають із зони АТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25