Ведення бізнесу в Україні буде спрощено, а витрати підприємців значно зменшаться. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.

Під час брифінгу була представлена концепція дерегуляції та реформування системи регуляторної політики, а також програма конкретних заходів для її здійснення.

За словами Шеремети, втілити в життя цю ініціативу буде дуже складно.

«Зараз починається найважча частина процесу. Нами було пророблено величезну роботу, тепер починається справжня битва. У будь-якому разі, ми розраховуємо на підтримку тих, хто зацікавлений у спрощенні бізнесу в Україні», - підсумував Шеремета.

У свою чергу заступник глави Адміністрації Президента України Шимків зазначив, що метою реформи є значне спрощення ведення бізнесу, а також зменшення витрат підприємців.

«Економіка - це та рушійна сила, яка допомагає країні йти вперед. Нині українська економіка перебуває не в найкращому стані - за багато років її опутувала величезна кількість регуляторних і обмежувальних органів, актів, постанов і постанов на постанови. Зараз нам потрібно зрозуміти, що робити з понад тисячею регуляторних актів, які весь цей час зупиняли розвиток бізнесу в Україні. Тим більше, що тактика, яку озвучив Президент України, - простота, прозорість і привабливість», - зазначив він.

Очікується, що загальний економічний ефект від впровадження стратегії становитиме близько 170 мільярдів гривень до 2020 року.

За словами представника групи радників міністра економічного розвитку і торгівлі Данила Паська, концепція з 1000 дерегуляційних ініціатив торкнеться скасування ліцензій, дозволів, регламентів, сертифікатів, скорочення частоти перевірок і навіть ліквідації цілих підрозділів та державних регулюючих органів.

«Очікуваний економічний ефект за галузями становитиме приблизно 85 мільярдів гривень. Близько 60-ти мільярдів принесе скорочення корупційних потоків, а витрати бюджетів скоротяться на 16 мільярдів», - зазначив він.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186