Політична практика у сучасній Європі неможлива без сильної опозиції, в Україні ж ці принципи сьогодні цинічно нехтують. Про це в ході спільної прес-конференції в Берліні з представником фракції Лівої партії у Бундестазі із зовнішньополітичних питань Вольфгангом Герке повідомив лідер КПУ Петро Симоненко.



Він зазначив, що європейські цінності - це свобода слова, толерантне ставлення до іншої точки зору, переважання сили закону над правом сили, реальне народовладдя, коли на референдумах більшість вирішує життєво важливі для країни питання, це баланс інтересів праці і капіталу, якого дотримуються в конкуренції правих і лівих політичних сил.

«Політична практика в сучасній Європі неможлива без сильної опозиції. Так от, всім цим в Україні сьогодні цинічно нехтують», - підкреслив Симоненко.

Лідер КПУ уточнив, що сьогодні правлячий режим в Україні здійснює тиск на Компартію України і масово переслідує комуністів, повідомляє «Golos.Ua».

«Це - яскравий приклад боротьби офіційного Києва з інакомисленням. Так, ми мислимо по-іншому. У комуністів протягом 20 років є своя незмінна позиція, яка кардинально відрізняється від позиції влади. І останні вибори показали, що цю нашу позицію поділяють і підтримують, як мінімум, 13 % населення України. Репресії проти Компартії - це репресії проти 13% населення нашої країни. Це можна назвати демократією?», - констатував він.

Симоненко підкреслив, що сьогодні проти українських комуністів задіяний весь арсенал методів, який добре пам'ятають Європі за 30-ми роками минулого століття.

«Просто перерахую цей арсенал: моральний і фізичний тиск на активістів партії, підпали й погроми офісів партії, політично заангажоване і незаконне рішення про розпуск фракції КПУ в парламенті, судилище, що триває,  щодо заборони Компартії на підставі притягнутих за вуха звинувачень», - підсумував лідер КПУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

66