Вартість Brent знизилася в середу, 13 серпня, до мінімального значення більш ніж за рік - надлишкові запаси компенсують ризик зриву постачання через конфлікти в Іраку та Лівії.

Нафта втрачає в ціні уже четвертий день поспіль після того, як Міжнародне енергетичне агентство вказало на добре забезпечені нафтою світові ринки, повідомляє Reuters.
Видобуток країн ОПЕК зріс до п'ятимісячного максимуму в 30,44 млн барелів за добу в липні завдяки зростанню виробництва в Саудівській Аравії та Лівії, який з лишком компенсував скорочення видобутку в Іраку, Ірані та Нігерії.

Вересневі ф'ючерси на Brent подешевшали до 11.30 МСК на 38 центів до 102,65 дол. за барель. Раніше ціна впала до 102,37 дол., мінімального значення з 1 липня 2013 року.
Американська легка нафта подешевшала на 3 центи - до 97,34 дол. за барель.

«Ціни на Brent стабільно знижуються, і, я думаю, причина в тому, що ринок усвідомлює, що ніякого браку постачань в осяжному майбутньому не буде», - сказав Рік Спунер з CMC Markets.

Американський інститут нафти повідомив, що запаси в США збільшилися на 229 000 барелів на тижні, що завершився 8 серпня, до 364,2 млн барелів. Аналітики чекали скорочення запасів на 2 млн барелів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44