В антикризовій програмі уряду немає конкретних кроків з виведення України із нинішнього становища. Таку думку у Facebook висловив економіст Борис Кушнірук.

«Багато хто саме на прем'єр-міністра покладав і ще, незрозуміло чому, досі покладає надії на нову якість уряду. Скажу чесно, я не мав таких надій. Мені було достатньо ще в лютому подивитися на абсолютно безглузду програму уряду. Раджу всім щирим прихильникам пана Яценюка її прочитати. У ній практично повністю відсутні якісь конкретні кроки, які б демонстрували бажання реформувати економіку країни, зробити її менш корумпованою й більш ефективною», - зазначає Кушнірук.

При цьому економіст вважає, що частину реформ можна було провести і без підтримки коаліції.

«Значна частина вкрай необхідних кроків з реформування економіки країни не потребує законодавчого забезпечення. В першу чергу, сам Арсеній Петрович має публічно сформулювати кілька конкретних напрямів реформ, якими він та його уряд намагатиметься займатися. І тоді вже в рамках цих напрямків можна було чітко визначити, що може зробити уряд на рівні власних рішень, а що потребуватиме підтримки депутатів парламенту», - відзначає він.

За його словами, «так, не потрібно якихось додаткових законодавчих змін, щоб рішенням уряду створити реєстр усіх бюджетних видатків і почати оприлюднювати ті з них, які перевищують, наприклад, десять тисяч гривень. Зрозуміло, що в такому реєстрі видно інформацію про те, на які цілі витрачені бюджетні кошти, у кого придбані товари і послуги, і за яку ціну».

Експерт як приклад навів уряд Кемерона. «Першим кроком цього уряду Великобританії було прийняття рішення про оприлюднення всіх бюджетних видатків понад 500 фунтів. Уявіть мізерність цієї суми, враховуючи, що держбюджет Великобританії значно більший за український. Ось і відчуйте хоча б на цьому маленькому, але дуже красномовному прикладі, чим відрізняється уряд Кемерона від уряду Яценюка», - ілюструє ситуацію він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

58