Україна потребує консолідуючої місії Церкви в суспільстві. Про це йдеться у звернення Президента України Петра Порошенка до Собору єпископів Української православної церкви, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Сьогодні у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі відбувається історична подія - обрання предстоятеля самостійної і незалежної в управлінні Української православної церкви. На вас покладається особлива відповідальність - з совістю визначити гідного архієрея для давньої Київської кафедри, який гідно продовжить праведні труди новопреставленого митрополита Володимира», - йдеться в заяві.

«Ваше зібрання проходить у складний період сучасної України - проливається людська кров, ми страждаємо від зовнішньої збройної агресії. Така ціна за прагнення наших громадян до гідного життя у цілісній, незалежній, демократичній та процвітаючій державі. За цих обставин надзвичайно важливою є консолідуюча місія Церкви в суспільстві, її потужний виховний і патріотичний потенціал», - наголосив Президент.

Порошенко зазначив, що влада високо цінує зусилля релігійних організацій, спрямовані на примирення, духовну та гуманітарну підтримку співвітчизників, і готова до подальшої дієвої співпраці.

Як повідомляв ForUm, предстоятель УПЦ (МП) митрополит Київський і всієї України Володимир помер 5 липня в Києві на 79-му році життя.

Священний Синод УПЦ (МП) на засіданні 7 липня прийняв рішення про дату обрання нового предстоятеля - 13 серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом