Внаслідок отруєння зараженими сосисками в Данії померло 12 людей, ще у 8 людей виявлено позитивний результат на наявність лістерій.

Як повідомили місцеві влади, сосиски були виготовлені з зараженого м'яса, яке поставлялося з невеликої фабрики, розташованої в 30 км від Копенгагена, повідомляє BBC News.

У м'ясі були виявлені бактерії лістерії, які смертельно небезпечні для дітей, літніх людей і людей зі слабкою імунною системою. Лістерії виживають навіть за низьких температур і викликають лихоманку та біль у м'язах. При цьому симптоми можуть проявлятися навіть через два місяці після зараження.

Продукція була вилучена з продажу. Фабрику закрили і розпочато розслідування порушень санітарних норм.

У данському міністерстві охорони здоров'я SSI стверджують, що спалах захворювання перебуває під контролем. Нині чиновники намагаються визначити, чи постачалося заражене м'ясо в школи, ресторани або на експорт.

Як повідомило Міністерство продовольства, сільського господарства та рибальства Данії, з вересня 2013 р. у Данії було зафіксовано 20 випадків захворювання на лістеріоз, а лише за останні 2 місяці на нього захворіло 15 людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54