Прем'єр-міністр Сербії Олександр Вучич закликає співгромадян, які беруть участь у бойових діях, повернутися на батьківщину, оскільки Сербія «не бере участі ні в яких зіткненнях на території України».

З таким запевненням він виступив у бесіді з журналістами, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Сербія проводить серйозну і відповідальну політику», - сказав він, підкресливши, що держава уважно стежить за діями тих своїх громадян, які повертаються з території Сирії та Іраку, а також тих, хто брав участь у сутичках в Україні.

Разом із тим, прем'єр закликає співгромадян, які беруть участь у бойових діях, «повернутися в країну і піклуватися про свої сім'ї і свою країну, а не воювати за когось, за чиїсь інтереси».

Він повідомив, що Белград розглядає питання про запровадження покарання для громадян республіки, які воюють за її межами без санкції влади. Протягом місяця відповідні зміни в законодавстві надійдуть у Скупщину (парламент).

«Що ж до Сербії, то для нас війни давно завершені. Ми дивимося в мирне майбутнє, в якому ми розвиватимемо свою країну і думатимемо про те, як стати до 2016 року економічно найбільш передовою країною регіону», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36