Крим залишив координатор Управління у справах релігії Турецької Республіки у Криму Мевлют Сейхан. Про це сьогодні, 13 серпня, повідомили в прес-службі Духовного управління мусульман Криму.

Пропрацювавши в Криму на посаді координатора один рік, Сейхан покинув півострів за рішенням Управління у справах релігії Турецької Республіки, повідомляє «Крыминформ».

«Сподіваюся, мені ще випаде можливість попрацювати в Криму»,– зазначив турецький викладач під час прощальної зустрічі, що відбулася вчора у муфтіяті Криму.

Вчителі ісламу з Туреччини здійснювали свою релігійну місію в Криму з початку 1990-х рр. Вони приїжджали в Крим на п’ять років на запрошення Духовного управління мусульман Криму, що діяло на підставі угоди з Управлінням у справах релігії Турецької Республіки.

Нагадаємо, раніше координатор управління у справах релігії Туреччини в Криму Мевлют Сейхан заявляв, що практично всі релігійні діячі Туреччини покинули Крим у зв'язку з тим, що законодавство РФ забороняє «місіонерську» діяльність для іноземців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30