Українська влада, прикриваючись європейським вибором країни, за короткий період правління встановлює тоталітарний режим, розгорнувши повномасштабну боротьбу проти політичних конкурентів. Європа ж у цей час перебуває в якомусь засліпленні, бездумно підтримуючи абсолютно всі дії офіційного Києва.

Про це в ході спільної прес-конференції у Берліні з представником фракції Лівої партії у Бундестазі із зовнішньополітичних питань Вольфгангом Герке повідомив лідер КПУ Петро Симоненко, повідомляє «Голос.UA».

Він констатував, що якщо країни Європи, європолітики та політичні партії, а також структури Євросоюзу дійсно хочуть миру в Україні, розвитку нашої країни на шляху демократичних цінностей, то позиція ЄС не може обмежуватися тільки сліпою і бездумною підтримкою всіх підряд дій української влади.

«Сьогодні офіційний Київ відверто маніпулює в своїх інтересах такою «тимчасово осліплою» позицією ЄС, а офіційна Європа зустрічно робить вигляд, що «не помічає» антидемократичних, а часом і цинічних дій української влади, які тільки погіршують українські конфлікти та проблеми», - підкреслив Симоненко.

Лідер КПУ висловив упевненість, що проблему, як і хворобу потрібно лікувати, попередньо діагностувавши захворювання і намітивши оптимальні та результативні шляхи лікування.

«У нас же поки не хворобу лікують, а болісно шукають, нібито, джерело захворювання. І таким призначені будь-які форми інакодумства. Під шум артилерійської канонади в Україні розгорнулася повноцінна ідеологічна і політична війна проти політичної опозиції, проти права народу вирішувати долю власної країни. Якщо говорити прямим текстом, йдеться про формування нової тоталітарної держави, про узурпацію влади, про політичний терор», - констатував Симоненко.

Він звернув увагу на те, що нова українська влада, роблячи кожен новий крок, завжди обирає найгірший з усіх можливих варіантів дій і розвитку подій. І якщо в перші тижні і місяці правління нового режиму можна було припустити, що це відбувається внаслідок помилок або часового цейтноту, то зараз можна стверджувати зворотне.

«За досить короткий період влада швидко засвоїла давно відому в історії і перевірену на сумній практиці формулу влади диктаторів: «знищувати конкурентів, критиків і розумників». І сьогодні факти та приклади цього процесу множаться в Україні в геометричній прогресії. І, що є особливим цинізмом, усі ці свої кроки українська влада прикриває «європейським вибором України», - підсумував Симоненко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39