Управлінням Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду по Омській області попереджено ввезення партії м'яса птиці зі США через Казахстан. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Россільгоспнагляду.

«У рамках чинного координаційного плану взаємодії фахівцями Управління Россільгоспнагляду по Омській області спільно з працівниками прикордонного управління ФСБ Росії по Омській області було затримано автомобіль з партією м'яса птиці виробництва США у кількості 20010 кг (1334 коробки)»,– зазначено в повідомленні.

М'ясо птиці було супроводжене ветеринарним сертифікатом із зазначенням маршруту слідування тільки територією Казахстану.

Зазначається, що всю партію вантажу було не допущено для ввезення на територію Російської Федерації через невідповідність ветеринарних документів та заборону на ввезення м'яса птиці виробництва США.

Вантаж було повернено до Республіки Казахстан, правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, що запровадили санкції проти Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом