Харківський прикордонний загін заявив, що поки не отримав офіційного підтвердження того, що колона автомобілів з гуманітарною допомогою із Росії перетне державний кордон України в Харківській області.

«Немає офіційного рішення. Ми навіть точки на карті не знаємо, де це буде», - зазначили в загоні.

У той же час прикордонники висловили припущення, що якщо колона автомобілів з гуманітарною допомогою перетинатиме кордон у Харківській області, то це відбудеться в пункті пропуску або «Гоптівка», або «Вовчанськ» і не раніше ніж у другу половину дня середи, повідомляє «УНІАН».

Харківські прикордонники також зазначили, що поки не надходило розпорядження, в якому режимі буде оглядатися та пропускатися через кордон вантаж. «Як у цьому разі діяти прикордонникам, а також де це буде, невідомо, однак ми готові в разі необхідності перекинути резерви», - зазначили в Харківському прикордонному загоні.

У прес-службі Харківської облдержадміністрації на цю хвилину також не мають інформації про те, коли і де колона автомобілів з гуманітарною допомогою із Росії перетне кордон.

Як повідомляв ForUm, РФ спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста відправляє гуманітарний конвой на схід України.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу застеріг президента РФ Володимира Путіна від будь-яких односторонніх військових дій стосовно України, в тому числі під приводом гуманітарної місії.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна готова прийняти місію з гуманітарною допомогою за умови, що вона буде міжнародною і без військового супроводу.

Міжнародний комітет Червоного Хреста бере на себе організаційні та логістичні питання щодо міжнародної гуманітарної місії для сходу України.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що гуманітарна колона РФ увійде на територію України в місці, яке буде обрано за узгодженням з владою країни.

Другий президент України Леонід Кучма заявив, що гуманітарна допомога Луганську, спрямована Росією під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), перетне українсько-російський кордон на митному посту в Харківській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом