Спецгрупою Служби безпеки України в рамках антитерористичної операції на сході країни із залученням 11-го батальйону територіальної оборони 10 серпня затримано п'ятьох членів незаконних збройних формувань.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Згідно з повідомленням зловмисники є частиною незаконного воєнізованого формування під командуванням представника так званої Луганської Народної Республіки Петрова В.М. (громадянин Російської Федерації, генерал-майор Кубанської козацької асоціації, позивний Батя).

«Члени групи тероризували мирне населення в Дебальцевському районі Донецької області. Виконували завдання зі встановлення місць дислокації опорних пунктів Збройних сил України, а також вивчали маршрути руху української військової техніки та особового складу», - уточнили в прес-центрі.

У СБУ зазначили, що злочинців затримали безпосередньо під час підготовки до вчинення диверсії щодо одного з об'єктів української армії, розгорнутого на передових позиціях.

У членів НЗФ вилучено зброю та боєприпаси, зокрема: ручний протитанковий гранатомет та набої до нього, автомати Калашникова, набої до стрілецької зброї, гранати Ф-1 і РГД.

Факт належності до незаконних воєнізованих формувань та участі в збройному протистоянні з силами АТО затримані визнали.

Крім цього зловмисники повідомили про місця дислокації окремих підрозділів НЗФ ЛНР, кількість живої сили та озброєння.

Розпочато кримінальне провадження, проводяться слідчі та процесуальні дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44