Практично всі релігійні діячі Туреччини залишили Крим у зв'язку з тим, що законодавство РФ забороняє «місіонерську» діяльність для іноземців.

Як повідомив координатор управління у справах релігії Туреччини в Криму Мевлюд Сейхан, практично всім духовним особам довелося залишити Крим у зв'язку з тим, що вони не могли продовжити посвідку на проживання, за якою мали право проживати в Криму.

«У Криму залишилося п'ять викладачів. Вони тут перебуватимуть доти, поки не закінчаться терміни посвідки на проживання. Можливо, програма буде продовжена, і викладачі зможуть повернутися після вирішення цих проблем», - цитує Сейхана QHA.

За словами заступника муфтія мусульман Криму Есадуллаха Баїрова, вести свою діяльність по лінії Управління у справах релігії Турецької Республіки у Криму вчителі більше не зможуть, оскільки, згідно із законами Росії, «на сьогодні особа з громадянством іншої країни не має права вести місіонерську діяльність».

«Кожен учитель залишається до закінчення посвідки на проживання, виїжджає і вже більше заїхати за тією ж місією не може. Вони можуть заїжджати як гості, і максимум, що вони можуть робити, - бути радниками. Або працювати в управліннях, але не вести безпосередньо місіонерську діяльність», - зазначив Баїров у коментарі інформагентству QHA.

На його думку, питання перебування турецьких учителів ісламу в Криму має вирішуватися на державному рівні - на рівні міністерств Туреччини і Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44
Теги