У Криму виготовлено та підготовлено до видачі на руки громадянам 1 млн 384 тис. паспортів, що становить 93% від необхідної кількості, але роботу потрібно кардинально прискорити для її завершення до виборів 14 вересня. Про це йшлося на сьогоднішній апаратній нараді Ради міністрів Криму, передає «Крыминформ».

В ході наради в.о. начальника УФМС Криму Петро Ярош повідомив, що в день його служба видає від 4 тис. до 6 тис. паспортів кримчанам, однак в.о. голови Криму Сергій Аксьонов вважає такий обсяг недостатнім.

«Це мало. Треба не просто посилювати, а радикальних заходів уживати. Якщо вас треба посилювати людьми, давайте визначимося, переговоримо з міліцією, щоб працівників паспортних столів дали, наших працівників соціальних служб, але питання має бути вирішене», - зазначив він.

За словами Аксьонова, до виборів повинні бути також виправлені всі помилки, допущені при оформленні паспортів.

«У нас виборча кампанія, треба закінчити видачу паспортів та виправити помилки, які були допущені працівниками паспортних столів», - сказав він.

В.о. глави Криму додав, що надходять скарги від громадян про вимогу з них 300 рублів за переоформлення паспорта вже без помилок.

«Така позиція неприйнятна. Для всіх, щодо кого були допущені помилки, (має бути. - Ред.) окреме вікно з окремою людиною, якщо потрібно - виділимо людину, але ситуацію необхідно вирішити кардинальним способом», - зазначив Аксьонов.

У відповідь Ярош сказав, що начальникам теруправлінь уже повідомлено про завдання виділити по окремому вікну для вирішення питань з виправленням помилок у паспортах, і з завтрашнього дня люди спокійно зможуть замінити такі документи.

Нагадаємо, договір між Російською Федерацією і Кримом про прийняття у Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів підписаний 18 березня 2014 року в Кремлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом