Гуманітарна колона РФ увійде на територію України в місці, яке буде узгоджено з владою країни. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков газеті Financial Times, передає «ИТАР-ТАСС».

«Вона буде організована Міжнародним комітетом Червоного Хреста, але складатиметься з російського конвою (колони), який увійде на українську територію у місці, узгодженому з українською стороною», - наводить газета слова Пєскова.

Раніше прес-секретар президента РФ назвав абсурдними заяви деяких політиків про те, що гуманітарна допомога Україні стане прикриттям для військової операції Росії.

«Це абсолютно абсурдна заява, - сказав він. – Йдеться винятково про гуманітарну допомогу».

За словами Пєскова, в рамках цієї акції в Україну буде доставлено «все, що необхідно, в першу чергу з урахуванням жорсткої гуманітарної катастрофи на сході цієї країни».

Між тим автоколона для доставки гуманітарної допомоги жителям сходу України виїхала вранці у вівторок з Підмосков'я. До складу колони входять близько 280 вантажних автомобілів, які везуть 2 тис. тонн гуманітарного вантажу.

Як повідомляв ForUm, РФ спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста направляє гуманітарний конвой на схід України.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу застеріг президента РФ Володимира Путіна від будь-яких односторонніх військових дій щодо України, в тому числі під приводом гуманітарної місії.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна готова прийняти місію з гуманітарною допомогою за умови, що вона буде міжнародною і без військового супроводу.

Міжнародний комітет Червоного Хреста бере на себе організаційні та логістичні питання з міжнародної гуманітарної місії для сходу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

85