Вибори нового предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату можуть відбутися протягом одного дня. Про це під час брифінгу сказав прес-секретар УПЦ МП Георгій Коваленко.

Він нагадав, що собор єпископів, який має обрати наступника митрополита Володимира, запланований на 13 серпня на 14.00 в Трапезному храмі Києво-Печерської лаври.

«Ми плануємо, що собор завершиться в один день... Не бачу перешкод для цього. Думаю, що до вечора 13 серпня ми вже дізнаємося ім'я обраного», - сказав він.

Коваленко зазначив, що голосування буде таємним і відбудеться у два тури. У першому турі єпископи оберуть трьох кандидатів, а в другому - одного. Він і стане предстоятелем УПЦ МП після інтронізації, яка попередньо запланована на 17 серпня в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, повідомляє «УНІАН».

Главу УПЦ МП обиратимуть із 74 чинних єпископів, імена яких будуть у бюлетені. У Трапезному храмі вже встановлені урни і кабінки для голосування, додав прес-секретар.

Нагадаємо, предстоятель УПЦ МП митрополит Київський і всієї України Володимир (с) помер 5 липня в Києві на 79-му році життя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51