Від запровадження санкцій проти Російської Федерації постраждає сама Україна.

Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Швидше за все, головна мета - це «дерибан» власності. Сам собою документ розрахований так, щоб, грубо кажучи, дати можливість безконтрольно ділити власність, відбирати бізнес під виглядом боротьби з терористами», - зазначив він.

При цьому, за його словами, «всі чудово розуміють, що на сьогоднішній момент ми сьогодні залежні від РФ, а не навпаки».

«Тобто, теоретично, що відбувається? Якщо ми, приміром, припинимо постачати продукти харчування, вагони, локомотиви, то Росія від цього постраждає менше, ніж Україна. А ось економіка нашої країни може обвалитися остаточно. З тієї простої причини, що люди на підприємствах залишаться без роботи, від чого постраждають більше, ніж, приміром, покупці в Росії», - підкреслив він.

«Так що тут дивні санкції. Я не розумію ідеології. Навіщо завдавати удару по українцях і говорити, що цим самим ми налякаємо Росію? Вона як раз не злякається», - зазначив Охріменко.

За його словами, складно підрахувати, скільки Україна може втратити в разі запровадження санкцій проти РФ.

«За підсумками 2013 року ми продали в Росію товарів на 15 млрд доларів. Цього року ми вже втратили 3 млрд за рахунок цих нескінченних дискусій та проблем», - сказав він.

На його думку, втрата 10-15 млрд може вдарити і по валютному ринку, і по економіці України в цілому, і, відповідно, по всіх жителях України.

Як повідомляв ForUm, голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус заявив, що уряд України готується запровадити санкції проти компаній з російським капіталом.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230