Китай заявив про плани відправити на Місяць свій перший орбітальний апарат, що повертається. Очікують, що його буде запущено вже до кінця 2014 року.

Державне управління з оборонної науки, технологій і промисловості Китаю повідомляє, що орбітальний апарат призначено для тестування майбутньої китайської місії «Чан'е-5», основна мета якої полягає у збиранні зразків місячного ґрунту.

Свій перший орбітальний апарат, що повертається, Китай планує відправити з космодрому «Січан», розташованого в однойменному повіті провінції Сичуань на південному заході Китаю. Повідомляється, що зонд вже доставлено на космодром, пише Lenta.ru».

Місія «Чан'е-5», як очікується, буде найскладнішою з китайської космічної програми. Під час її перебігу фахівці планують провести, крім спуску на Місяць і зльоту з його поверхні, ряд маніпуляцій зі стикування і зближення спускного зонда і головного корабля на орбіті супутника Землі.

До 2020 року Китай планує створити свою першу орбітальну станцію на Місяці, необхідну для доставки людини на неї. До 2030 року китайці збираються відправити корабель на Марс, де також хочуть взяти зразки ґрунту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49