Сходу України необхідна гуманітарна допомога. Таку думку висловив в ефірі телекомпанії «Юле» міністр закордонних справ Фінляндії Ерккі Туомиойя.

«Ситуація у цьому регіоні за масштабами ще далека від тієї катастрофи, яка відбувається в Газі або Іраку, але тим не менш вона досить складна», - сказав він, додавши, що тому «гуманітарна допомога регіону вітається».

За словами міністра, міжнародні гуманітарні організації готові розпочати відповідну роботу, але «проводитися вона повинна під керівництвом українського уряду», повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Офіційний представник кабінету міністрів ФРН Штеффен Зайберт заявив, що уряд Німеччини «з глибокою стурбованістю стежить за постійно загострюваною гуманітарною ситуацією для цивільного населення в Донецьку і Луганську».

Він підкреслив, що Берлін «дуже серйозно сприймає ситуацію», виступаючи за надання гуманітарної допомоги Україні. Однак, на думку Зайберта, російські гуманітарні вантажі «можуть поставлятися тільки за умови беззастережного схвалення цього українським урядом».

З його точки зору, надання допомоги українському населенню повинно здійснюватися «під егідою міжнародних організацій, таких як Міжнародний комітет Червоного Хреста або організації ООН.

Офіційний представник уряду ФРН вітав той факт, що між Москвою і Києвом, «ймовірно, досягнута принципова домовленість про постачання гуманітарних вантажів», і що «модальності з цього питання повинні бути узгоджені в рамках контактної групи» по Україні.

Раніше ForUm повідомляв, що Міністерство закордонних справ Російської Федерації має намір домагатися реалізації міжнародної гуманітарної місії на сході України.

Заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий заявив, що Україна запобігла спробі проникнення на свою територію російських військових під виглядом миротворців у рамках гуманітарної місії міжнародної організації «Червоний Хрест».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом