У Київській санітарно-епідеміологічній станції наполягають на необхідності відновити мийку найбільших автомагістралей міста в період сильної спеки.

Про це заявив начальник Головного управління Держсанепідслужби в м. Києві, головний державний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

За його словами, в атмосферному повітрі в Києві, як за даними Укргідрометцентру, так і за даними лабораторій СЕС, перевищені нормативи за окремими показниками в 2-3 рази, зокрема, це гідриди сірки, діоксин азоту тощо, передає «УНІАН»

Це перевищення, за словами Рубана, зареєстровано в місцях масового скупчення автомобілів. «Це Бессарабська, Московська площі, Московський, Оболонський проспекти, вулиця Довженка. І там встановлено постійний моніторинг стану повітря», - зазначив він.

«Основні рекомендації СЕС - це для балансоутримувача території, а саме - КК “Київавтодор”. І минулого тижня мер міста Віталій Кличко вже дав відповідне доручення - проводити помивку вулиць. І друге - це людям з хронічними захворюваннями легень в години пік не перебувати в цих місцях», - сказав Рубан.

Він пояснив, що у спеку забруднення в повітрі не рухаються, не переміщуються в більш високі шари атмосфери, а зберігаються у нижчому шарі. «Ви пам'ятаєте, як 30 років тому магістралі милися вранці і ввечері. Магістралі потрібно мити і прибирати», - зазначив керівник столичної СЕС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом