Оточення губернатора Дніпропетровської області випустило з виду Олега Ляшка як конкурента за найбільш авторитетну соціальну групу. Про це в коментарі кореспонденту ForUm'у повідомив політолог Володимир Цибулько.

«У мене таке відчуття, що оточення Коломойського проґавило Ляшка. Олігархічний клан несподівано для себе виявив, що Ляшко веде самостійну гру, яка може перехопити у них ефективну соціальну групу військових, ветеранів війни. Вони будуть користуватися унікальною довірою суспільства», - сказав Цибулько.

На його думку, саме військові сформують «найближчу перспективу на майбутнє в Україні».

«Атака з боку Філатова пов'язана з усвідомленням того, що частина військових, на яких розраховував Коломойський, швидше порозуміються з Ляшком. Вони можуть знайти свою перспективу саме в оточенні цього політика. Ці ревнощі до того, що впливову соціальну групу привласнено. Тим більше що Ляшко упіймав оточення Коломойського на держзакупівлі. Там дійсно завищені ціни. Держзакупівлі йдуть непрофільними корпораціями Коломойського: компанія, що торгує нафтою, раптом закуповує бронежилети. Сумнівна процедура. Після оприлюднення цієї інформації й було здійснено атаку на Ляшка. Але думаю, що оточення Коломойського підшукувало привід для з'ясування стосунків», - вважає він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1314