Масштабні навчання Повітряно-десантних військ (ПДВ) за участю 3 тис. військових стартують у Псковській області, повідомила журналістам представник Управління прес-служби і інформації Міноборони РФ з ПДВ майор Ірина Круглова.

«З 11 по 16 серпня на території Псковської області будуть проходити двоступеневі дивізійні командно-штабні навчання (КШН) 76-ї гвардійської Чернігівської десантно-штурмової дивізії з десантуванням на незнайомій місцевості і проведенням етапу бойової стрільби», - сказала Круглова.

За її словами, на незнайому місцевість десантуються 3 тис. осіб. Літаки Іл-76 скинуть з повітря 12 об'єктів військової техніки.

«Для нанесення повітряного удару по наземних цілях умовного противника, перекидання і підтримки практичних дій десантників з повітря у навчаннях буде задіяно більше 30 літаків і вертольотів військово-транспортної, фронтової та армійської авіації Су-34, Ка-52, Мі-28, Мі-24, Мі-8, Іл-76», - додала вона, повідомляє РИА «Новости».

14-15 серпня пройде активна фаза навчань, під час якої буде проведено розіграш практичних дій з захоплення і знищення стратегічно важливих об'єктів умовного противника. Завершиться навчання етапом бойової стрільби, що відбуватиметься як вдень, так і вночі.

Як уточнила Круглова, стрільба буде проводитися з усіх видів штатної зброї, що перебуває на озброєнні десантно-штурмового з'єднання, включаючи бойові розрахунки артилерії 2С-25 «Спрут», 2С-9 «Нона», Д-30 і засоби ППО ЗРК «Стріла-10», ПЗРК «Ігла».

Нагадаємо, 8 серпня закінчилися командно-штабні навчання ВПС РФ і сил протиповітряної оборони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом