Президент України Петро Порошенко і державний секретар США Джон Керрі в ході телефонної розмови обговорили питання організації міжнародної гуманітарної місії. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Державний секретар США дав високу оцінку діям Президента Порошенка в п'ятницю, 8 серпня, завдяки яким Україна домоглася дотримання міжнародного права і легітимних процедур у питанні доставки гуманітарної допомоги», - йдеться в повідомленні.

Також Керрі привітав ініціативу Порошенка щодо організації Україною міжнародної гуманітарної місії для мешканців Луганська.

У свою чергу Порошенко подякував США за підтримку, а також поінформував Керрі про запрошення представників Міжнародного комітету Червоного Хреста для координації всіх питань організації доставки гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко у ході телефонної розмови з канцлером ФРН Ангелою Меркель заявив, що Україна готова прийняти місію з гуманітарною допомогою за умови, що вона буде міжнародною і без військового супроводу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1451