В Україні не можна замінити теплову енергію електричною. Таку думку в коментарі Forum'у висловив експерт з питань енергоефективності Святослав Павлюк.

«Проблема полягає в тому, що наші будинки споживають занадто багато тепла. І ми не зможемо задовольнити цю потребу в теплі, якщо не утеплимо будинки і не почнемо економити, скорочувати споживання. Якщо замістимо існуючий обсяг теплової енергії електричною, наші мережі не витримають, вони не розраховані на це», - сказав Павлюк.

«Наш житловий фонд споживає у середньому втричі більше тепла, ніж в Європі. Ми не здатні сплатити за таке марнотратство. Коли купуєш машину, то береш ту, яка споживає менше бензину. Це аналогічна ситуація», - пояснює експерт.

Як раніше повідомляв ForUm, 10 липня НАК «Нафтогаз України» за дорученням Міністерства енергетики та вугільної промисловості обмежив газопостачання ТЕЦ №5 і №6 «Київенерго» для економії палива.

Станом на 4 серпня всі теплоджерела компанії «Київенерго» відключені від газопостачання.

Колишній міністр житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко заявив, що через бойлери у Києві вже почали «вилітати» електромережі.



 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом