У четвер артилерійський удар, метою якого, вочевидь, була штаб-квартира повстанців у Донецьку, замість цього влучив у стоматологічне відділення прилеглої лікарні, в результаті чого загинув щонайменше один пацієнт і кілька інших були поранені, йдеться в статті The New York Times, переклад якої публікує «Инопресса».

«Цей епізод привернув увагу до високого ризику непередбачуваного збитку і жертв серед мирного населення, на тлі того як українська армія намагається розбити проросійських сепаратистів у Східній Україні, завдаючи удари з відстані. За останні дні урядові сили оточили опорний пункт сепаратистів, Донецьк, але не зробили спробу його штурму наземними військами, вирішивши замість цього обстрілювати позиції повстанців і поступово стиснути їх у кільці облоги», - пише автор статті Ендрю Крамер.

«Зовні на тротуарі сидів, стогнучи, Олександр Перих, його голова була обмотана бинтом після недавньої стоматологічної операції. Він розповів, що відключив крапельницю і вибіг з будинку, коли туди потрапив снаряд», - йдеться у статті.

Цей артобстріл, як видається, був другою спробою українських військових підірвати штаб-квартиру Ігоря Стрєлкова, пише видання. Снаряди посипалися на цей район минулої п'ятниці, в результаті чого загинув двірник, що працював по сусідству.

«На сході від Донецька Росія знову зосередила війська на кордоні з Україною, а США і НАТО зі свого боку заявили: якщо почнеться вторгнення під приводом миротворчої операції, це може перетворити внутрішній конфлікт в Україні на нову війну між державами Європи», - пише Крамер.

Виступаючи в четвер у Києві, генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен закликав Росію відвести війська від кордону, щоб «відійти від краю прірви», зазначається у статті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151