Уряд підготував законопроект, що дозволить ввести 26 різних видів санкцій проти фізичних та юридичних осіб.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Згідно з цим законом, Україна має право застосувати 26 видів санкцій. У тому числі - замороження активів, заборону діяльності суб'єктів підприємницької діяльності на території України, заборону на використання радіочастотних ресурсів, інтернету та інших засобів зв'язку, заборону на участь у приватизації об'єктів держвласності, заборону на користування ліцензіями, повну або часткову заборону транзиту всіх видів ресурсів», - зазначив він.

Крім того, Яценюк заявив, що в разі прийняття парламентом цього законопроекту буде можливе застосування спеціальних економічних заходів, у тому числі за процедурами ліцензування і квотування, а також проведення спеціальних перевірок фінансових операцій, призупинення фінансових операцій.

Разом з тим цей документ дозволить Україні вводити стандартні види санкцій у вигляді заборони на в'їзд і пересування територією.

Прем'єр також уточнив, що розглянути і прийняти цей законопроект Верховна Рада України повинна наступного вівторка на пленарному засіданні.

Як зазначав ForUm, раніше стало відомо, що Кабмін 8 серпня на спеціальному засіданні розгляне санкції проти Російської Федерації.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50