Кабінет Міністрів підготував список фізичних і юридичних осіб, що можуть потрапити під санкції України. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив під час брифінгу.

«На розгляд РНБО передається список з прізвищами 172 фізичних осіб, що є громадянами Росії та громадянами інших держав, які фінансують тероризм, підтримували анексію Криму і зазіхають на територіальну цілісність і незалежність Української держави», - сказав він.

Також, за його словами, для введення санкцій сформовано список з 65 юридичних осіб, які є переважно російською власністю, це російські резиденти, які підтримують і фінансують тероризм і мають безпосередній стосунок до скоєння злочинів на території України.

При цьому Яценюк підкреслив, що зараз надати розголосу списки він не може, але якщо буде відповідне рішення РНБО, громадськість отримає детальну інформацію про цих людей і компанії.

Крім того, прем'єр повідомив, що уряд підготував відповідний законопроект, після прийняття якого Україна зможе ввести різного роду санкції.

«Передбачається, що цей документ Верховна Рада розгляне на пленарному засіданні у вівторок, 12 серпня», - підсумував Яценюк.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147