Сьогодні в Ростовській області (Росія) відбудеться суд над п'ятьма українськими офіцерами 72-ї бригади Збройних сил України, яких затримали російські правоохоронці після того, як вони були змушені відступити на російську територію.

Про це розповіли в Генеральному консульстві України в Ростові-на-Дону, повідомляє «УНІАН».

За інформацією, російська сторона тримає в секреті точний час та місце суду, але передбачається, що це відбудеться сьогодні ввечері у населеному пункті Донецьк (Ростовська область) або Гуково (Ростовська область).

Консул наголосив, що, найімовірніше, українських військових заарештують на 2 місяці - їм інкримінується використання заборонених методів війни. При цьому він зазначив, що йдеться про керівництво батальйону 72-ї бригади.

«Це провокація, подібна до тієї, що реалізована при суді над нашою льотчицею Надією Савченко», - підкреслили в повідомленні і додали, що цим займаються московські слідчі Слідчого комітету Росії.

Наразі українські офіцери перебувають у слідчому ізоляторі міста Донецька (Ростовська область).

Як повідомляв ForUm, п'ятьом українським військовослужбовцям, які силою утримуються на території Росії, пред'явлено звинувачення в обстрілі російської території.

Нагадаємо, раніше в прес-центрі АТО повідомили, що на територію України з Російської Федерації повернулися 72 військовослужбовці з 72-ї бригади Збройних сил України, декого заарештувала російська поліція.

4 серпня група військовослужбовців 72-ї моторизованої бригади Збройних сил України була змушена відступити на територію Російської Федерації.

Раніше керівник прес-служби прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області Василь Малаєв заявив, що 438 українських військовослужбовців перейшли на територію Росії і звернулися до російських прикордонників з проханням надати притулок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47