Президент Європейського центрального банку Маріо Драгі оприлюднив доповідь, в якій її стан охарактеризовано як «слабкий».

Про це повідомляє «UBR».

Очікується, що Європейський центральний банк збереже процентні ставки на рівні близько нуля і утримається від будь-яких нових політичних заходів. Драгі, ймовірно, доведеться вирішувати питання утримання економіки у потрібному руслі, пише Bloomberg.

Політична криза все посилюється, Росія зосереджує війська на кордоні з Україною, що спонукало США заявити про ризик вторгнення. Президент Росії Володимир Путін прийняв відповідні заходи проти санкцій ЄС та США, наклавши обмеження на імпорт продуктів харчування з країн, котрі прагнуть покарати Росію.

Напруженість вже зашкодила інвестиціям і торгівлі, і європейські фондові індекси завершили вчорашній день на найнижчому рівні майже за чотири місяці. Американські ф'ючерси на фондові індекси при цьому зросли, в той час як азіатські акції змінилися мало.

Євро в один момент впав до найнижчого щодо долара рівня з листопада, єдина валюта торгується на рівні 1,3375 до долара США на 10:53 ранку за Франкфуртом.

Німецьке промислове виробництво зросло в червні менше, ніж прогнозувалося, - лише на 0,3% з травня, оскільки найбільша економіка Європи постраждала через політичну напруженість.

Бельгійська пивоварна компанія AB InBev, найбільша у світі, заявила, що продажі пива в Україні впали більш ніж на 20% у другому кварталі.

Головний виконавчий директор Siemens, найбільшої в Європі інжинірингової компанії, Джо Кайзер сказав, що геополітична боротьба становить серйозну загрозу для зростання в Європі у другій половині року».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

58