Обравши мішенню фрукти та овочі, Росія вдарила по чутливому місцю, пише оглядач Forbes Марсель Майклсон, повідомляє «Інопреса».

Європа імпортує російський газ і експортує в Росію продовольство, пояснює він.

В результаті російського ембарго буде «або ціновий демпінг на основних ринках Західної Європи, або прохання про урядові субсидії постраждалим секторам. Або те й інше відразу», - пише автор. Адже ситуація і до цього була напруженою: фермери вимагали, щоб великі роздрібні мережі підвищили для них маржу.

Зниження цін може спровокувати дефляцію, створити проблеми ЄЦБ, викликати нові суперечки між прихильниками жорсткої економії та заходів стимулювання економіки.

У Росії споживачі втратять доступ до європейських товарів, а ціни, ймовірно, знову зростуть. Можливі протести споживачів, вважає автор.

До того ж, торговельні санкції - ще один крок до серйозної ескалації конфлікту, яка потенційно може «покласти кінець безпрецедентному періоду мирного життя в Західній Європі», йдеться в статті.

Автор не вірить, що поточні торговельні санкції протримаються дуже довго, оскільки «у минулому цей захід ніколи не спрацьовував».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

84