Компанія «МТС-Україна» за жодних обставин не передає дані про своїх користувачів. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у повідомила начальник відділу зв'язків з громадськістю «МТС-Україна» Вікторія Рубан.

«У структурі капіталу компанії «МТС» є не лише російський капітал. 49% акцій групи «МТС» належить іноземним інвесторам, понад 35% з яких - американці. Фактично акціонери з країн ЄС і США є співвласниками майна компанії в Україні. Навряд чи вони схвалять перспективи можливої націоналізації їхньої власності або порадіють санкціям проти свого бізнесу», - пояснює Рубан.

При цьому вона зазначає, що Україна має створювати привабливий інвестиційний клімат, а не лякати інвесторів.

«До того ж, для України зараз дуже важливо давати оптимістичні сигнали реальним зарубіжним інвесторам, які готові вкладати навіть не мільйони, а мільярди доларів у розвиток інфраструктури країни. Погрози санкцій та націоналізації просто призведуть до перерозподілу інвестиційного портфеля на користь інших країн. Україна може не побачити притоку зарубіжного капіталу, який так необхідний для пожвавлення економіки», - констатує вона.

«Нагадаю, є велика різниця між політично ангажованим капіталом та міжнародним, у якого немає національності, між спекулятивним капіталом і виробничим капіталом, який сприяє економічному зростанню. Капітал «МТС» відноситься саме до міжнародного виробничого капіталу, який стоїть поза політикою. Є незаперечний факт у світі - впровадження нових технологій зі збільшенням швидкості передачі даних всього на 10% призводить до зростання ВВП на 1-1,5%», - зазначає начальник відділу зв'язків з громадськістю «МТС-Україна».

«Що стосується звинувачень у колабораціонізмі, вони повністю безпідставні. «МТС-Україна» - українська компанія, зареєстрована в Україні, у ній працюють українці. Ми залучаємо в Україну величезні кошти, які працюють тут і назавжди залишаються в країні у вигляді телекомунікаційної інфраструктури. Це додаткові робочі місця, замовлення для українських підрядників. Це набагато патріотичніше, ніж роблять деякі істотні українські компанії, виводячи свої капітали за кордон. Ми сумлінно платимо податки, і, незважаючи на те, що зазнаємо величезних збитків на сході за зруйновані там мережі та обладнання, навіть не звертаємося за пільгами, які оголошені для компаній на сході. Ми розуміємо, що наповнення бюджету сьогодні є вкрай важливим для держави. Кілька десятків наших співробітників мобілізовані, в тому числі беруть участь у проведенні антитерористичних заходів. Ми нікому і за жодних обставин не передаємо інформацію про наших абонентів, за винятком випадків, передбачених законодавством (за рішенням суду). І це не просто слова - численні перевірки нашого бізнесу відповідними органами не виявили таких фактів», - прокоментувала ситуацію Рубан.

Нагадаємо, що заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов звинуватив мережі «Київстар» і «МТС-Україна» в «радіорозвідці прямо на фронті» і запропонував націоналізувати ці компанії.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом