Кредит від Світового банку в розмірі півмільярда доларів буде залучено до державного бюджету України з терміном погашення 16 років з 7-річним пільговим періодом. Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України.

З метою залучення позики впроваджено комплексну програму антикризового управління у фінансовому секторі України щодо посилення операційного, фінансового та регуляторного потенціалу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб; поліпшення платоспроможності банківської системи; зміцнення правової та інституційної бази для підвищення стійкості та ефективності банківської системи в довгостроковій перспективі; посилення вимог щодо розкриття інформації про реальних кінцевих власників банків.

Як раніше повідомляв ForUm, Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила виділення Україні першого Програмного бюджетозаміщувальної позики на підтримку фінансового сектора у розмірі 500 мільйонів доларів США.

Позика є елементом більш масштабного пакета заходів підтримки з боку Групи Світового банку у відповідь на кризу, про надання якого було оголошено в березні поточного року. Мета - виділити Україні до 3,5 мільярдів доларів США до кінця 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом