Міністр оборони України генерал-полковник Валерій Гелетей провів зустріч з особовим складом 24 батальйону територіальної оборони «Айдар», повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Зокрема, Гелетей заслухав доповідь командира батальйону, в ході якої з'ясувалися як досягнення, так і недоліки в організації служби цього підрозділу».

В результаті главою Міноборони «прийнято рішення про інтенсивніше застосування батальйону під час виконання бойових завдань Збройними Силами України в межах АТО».

«Для цього підрозділу буде надано додаткове озброєння, в тому числі і військова техніка, а також військові інструктори. Особовий склад пройде переатестацію в результаті якої будуть відібрані ті бійці, які відповідають вимогам до військовослужбовців. Це дозволить на базі добровольчого батальйону «Айдар» створити регулярний підрозділ ЗС України, який буде задіяний у проведенні спеціальних операцій в комплексі заходів АТО».

Як повідомляв ForUm, батальйон «Айдар» 7 серпня затримав Луганського міського голову Сергія Кравченка під час спроби залишити місто.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом