НАТО ніколи не планувало будувати свої військові бази в Україні, заявив генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Андерс Фог Расмуссен.

«Це просто смішні звинувачення. Ми ніколи не планували створювати бази в Україні, і ніколи у нас не було в планах нападати на Росію», - сказав Расмуссен в інтерв'ю телеканалу «Інтер».

Генсек нагадав, що НАТО і РФ підписали документ, який передбачає, що сторони не розглядають один одного як супротивників або ворогів, і Альянс цих домовленостей дотримує. «Я щиро сподіваюся, що Росія вчинить так само», - сказав він.

За його словами, останні заяви керівництва РФ свідчать про те, що Росія сприймає НАТО як ворога.

«Ми переконалися, що Росія не вважає НАТО партнером. Навпаки, якщо ви почитаєте документи Росії, якщо ви послухаєте їхніх керівників, то почуєте, що вони розглядають як супротивника», - заявив генсек.

Як повідомляв ForUm, у червні президент РФ Володимир Путін заявив, що у Росії не було гарантій того, що Україна не стане частиною НАТО, і вона не могла допустити, щоб споконвічно російська територія - Крим - пішла у цей військовий альянс.

22 липня на засіданні Ради безпеки Росії Путін заявив, що угруповання військ НАТО на території східноєвропейських держав демонстративно посилюється. «Ми адекватно і відповідно реагуватимемо на наближення військової інфраструктури НАТО до наших кордонів і не залишимо без уваги розгортання глобальної протиракетної оборони (ПРО) та нарощування запасів стратегічної високоточної зброї», - заявив президент РФ.

За матеріалами: «Українські новини», «Інтерфакс-Україна».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51