6 серпня на ділянці Луганського прикордонного загону працювали співробітники місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), яким були надані докази обстрілу позицій українських прикордонників з території Росії.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Так, під час перебування місії відбулося дві зустрічі: перша пройшла на ділянці відділу прикордонної служби «Червона Таловка», а друга - за місцем дислокації штабу місії.

«Спочатку делегація місії побувала в таборі на ділянці відділу “Червона Таловка”, який був обстріляний двічі. Делегації були представлені докази обстрілу мотоманевреної групи з території РФ, а саме із залученням спеціаліста-артилериста, де були знайдені підривник від 122-мм снаряда і уламки від 152-мм снарядів. Положення підривника дозволило визначити напрямок його польоту, а саме з території РФ», - йдеться у повідомленні

Надалі делегація побувала в міжнародному пункті пропуску «Червона Таловка» біля об'єктів, що були пошкоджені під час диверсії з боку РФ.

Згідно з повідомленням, під час другої зустрічі за круглим столом керівництвом Луганського прикордонного загону керівнику місії ОБСЄ були надані фото- і відеодокази обстрілу території України з боку РФ.

За результатами зустрічі керівник місії ОБСЄ запевнив, що у нього немає сумнівів у правдивості інформації та доказів, наданих керівництвом загону. Делегація повідомила, що найближчим часом направить звіт про виконану роботу до європейських інстанцій.

Як повідомляв ForUm, Держприкордонслужба раніше заявляла про артобстріл прикордонників з території РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом