У Донецькій і Луганській областях з органів внутрішніх справ звільнено близько 1700 міліціонерів. Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ з посиланням на начальника Департаменту кадрового забезпечення МВС Віктора Сливинського.

За його словами, Міністерством було сформовано кілька груп для вивчення ситуації, які у своєму спорядженні мають детектор брехні - так званий поліграф, фахівців психологічної та кадрової служб, підрозділів внутрішньої безпеки.

«Самоцілі звільняти немає, є питання, з ким працювати далі», - сказав Сливинський, зазначивши, що зараз з об'єктивних причин неможливо провести атестацію.

«Тому ці групи йдуть як передові, розвідувальні - вивчити ситуацію, позбутися тих співробітників, використовувати яких надалі буде неможливо. Я думаю, процес буде довгий. Необхідно буде проходити ще атестації особового складу, необхідно подумати, кого залучити, можливо, з інших регіонів», - підкреслив керівник департаменту кадрового забезпечення.

За його словами, переатестувати треба близько 80% особового складу міліції Донецької та Луганської областей, а це близько 20 тис. правоохоронців.

«На сьогоднішній день наказами як міністра, так і керівництва Донецької та Луганської областей звільнено близько 1700 осіб. Це люди, які, скажімо так, не з'явилися на роботу, і на сьогоднішній день їх місцеперебування невідоме. Є частина людей, які самі написали рапорти, частина людей, яких звільнили за порушення дисципліни», - сказав Сливинський.

За його словами, вже завершено перевірку в райвідділах Слов'янська, Краматорська, Артемівки і Дружківки, працює група в Красному Лимані і Костянтинівці Донецької області, а також у райвідділах нещодавно звільнених населених пунктів Луганщини - Лисичанську, Сєверодонецьку та Рубіжному.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

82