Втрати ЄС від запровадження заборони Росією на постачання продовольства з європейських країн можуть досягати 12 мільярдів євро, заявив посол ЄС в Москві Вігаудас Ушацкас.

«Ми говоримо про суттєві суми, приблизно про 12 мільярдів експорту. Ми ще не проаналізували предметно конкретні товари, які стануть об'єктом санкцій, але це може досягати до 12 мільярдів євро. Те, що ми експортуємо в Росію, продовольство і товари становлять 10%», - сказав він.

Раніше офіційний представник Єврокомісії Фредерік Венсан заявив, що експорт харчової та сільськогосподарської продукції з країн Євросоюзу до Росії становив у 2013 році близько 12 мільярдів євро, повідомляє РІА «Новости».

Президент РФ Володимир Путін у середу заборонив протягом року ввозити до Росії окремі види сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які запровадили санкції стосовно Росії. У четвер на сайті кабміну опублікований список товарів, імпорт яких буде обмежений, до нього потрапили, зокрема, яловичина, свинина, фрукти, птиця, сири та молочна продукція.

Ситуація, що склалася, згідно з оцінкою прем'єра РФ Дмитра Медведєва, надала Росії унікальний шанс вирішити проблему імпортозаміщення.

Нагадаємо, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які запровадили санкції проти Росії.

7 серпня уряд РФ затвердив перелік зарубіжної продукції, на яку запроваджуються російські санкції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57