Для посилення взаємодії силових і цивільних медичних служб з волонтерськими, громадськими та міжнародними організаціями у Міністерстві охорони здоров'я України створено координаційний центр з надання медичної та гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Так, згідно з повідомленням, до функцій новоствореного центру входить координація дій волонтерських, громадських і міжнародних організацій з надання гуманітарної допомоги у вигляді ліків та засобів медичного призначення пораненим і постраждалим у зоні проведення антитерористичної операції і тимчасово переміщеним особам.

Крім цього, фахівці центру також надаватимуть технічну, юридичну й експертну допомогу щодо визнання вантажу гуманітарним і щодо митного оформлення лікарських засобів та засобів медичного призначення, які надаються як гуманітарна допомога, й узгоджуватимуть дії щодо лікування потерпілих на території України та за кордоном коштом волонтерських, громадських та міжнародних організацій, йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, для цього щодня в Центрі збиратиметься інформація про потреби госпіталів і цивільних закладів охорони здоров'я в тих чи інших лікарських засобах та засобах медичного призначення і відомості про осіб, які потребують високоспеціалізованої медичної допомоги.

МОЗ України запрошує всі зацікавлені волонтерські, громадські та міжнародні організації до співпраці в рамках координаційного центру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

99