У липні поточного року надходження імпортованого газу для України становило 221 млн куб. м, що в 10 разів менше, ніж минулого року. При цьому весь обсяг імпортованого газу для потреб України надійшов з країн Європи, повідомляє ПАТ «УКРТРАНСГАЗ».

За оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту, в липні місяці з боку Польщі та Угорщини в Україну надійшло 118 і 103 млн куб. м відповідно.

За 7 місяців поточного року надходження імпортованого газу для України становило 14,72 млрд куб. м, що на 18% більше від показників минулого періоду.

Крім того, за 7 місяців 2014 року порівняно з минулим роком в Україні на 15% скоротилося споживання природного газу.

Крім усіх видів споживачів ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» продовжує скорочувати споживання дорогого імпортного блакитного палива на виробничо-технологічні потреби.

Нагадаємо, 16 червня «Газпром» звернувся в Стокгольмський міжнародний арбітраж з позовом до «Нафтогазу України» про стягнення заборгованості у розмірі 4,5 мільярдів доларів. Постачання газу в Україну було припинено.

4 липня Міністерство фінансів України спільно з іншими міністерствами та відомствами розробило вісім можливих варіантів заміщення природного газу, що імпортується, іншими видами палива та енергії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40