Фаворитами майбутніх парламентських перегонів можна назвати партію «Солідарність» та Радикальну партію Олега Ляшка. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у повідомив президент аналітичного центру «Політика» Ігор Попов.

«Фаворитами парламентських перегонів є президентська партія або блок. Найімовірніше, «УДАР» продовжить підтримувати Президента. Є ймовірність, що у них буде спільний список. Це дасть акумулятивний ефект», - сказав Попов.

За його словами, після президентських виборів рейтинги зростають тільки у Порошенка та Ляшка.

«Зараз дійсно працюють Ляшко і Президент. Інших учасників президентських перегонів не видно. Де Тігіпко, Добкін, Тимошенко? Їх ніхто не бачив уже два місяці. Це позначається на підтримці цих політичних сил. Є 2,5-3 місяці до голосування, але поки не видно особливої роботи в цьому напрямі. Деякі можуть повернути своїх виборців або відібрати у конкурентів», - вважає політолог.

На запитання про те, чи можна говорити про оновлення політичних еліт після виборів у парламент, Попов відповів: «Оновлення буде однозначно. На дві третини нових прізвищ. Але питання, чи будуть вони іншої якості. Суспільство змінилося і інтернетизувалося, тому обдурити досить важко. Склепати список з акторів та співаків і пройти в парламент не вийде. Суспільство реагує на справжніх політиків».

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради Олександр Турчинов офіційно оголосив про розпуск коаліції після виходу з неї 90 народних депутатів.

Президент України Петро Порошенко заявив, що дострокові парламентські вибори - це вже реальність для України і вони мають відбутися «за будь-якої погоди».

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом