В Україні поки що не варто очікувати повноцінного розслідування трагічних подій в Одесі. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов.

«Не можуть убивці розслідувати вбивство, скоєне ними ж. Всі прекрасно бачили, хто екіпірував людей, які йшли підпалювати Будинок профспілок. На відео чітко видно, як секретар РНБО Парубій розпорядився видати їм бронежилети», - сказав Корнілов.

Політолог зазначив, що в інтернеті є багато відеоматеріалів, знятих різними людьми з різних точок, на яких добре видно те, що відбувалося.

«Хтось притягнув Парубія до відповідальності після цього? Викликав на допит його і людей, яких він екіпірував? На відео видно, що вони стріляли в бік Будинку профспілок і доклали руку до вбивства своїх співгромадян. Звичайно ж, ні. Поки Парубій, Аваков та всі інші причетні до цього перебувають при владі, розслідування нормального не буде», - вважає він.

Нагадаємо, розслідування частини справ щодо подій 2 травня в Одесі, пов'язаних з тим, що сталося в Будинку профспілок, затягується через труднощі встановлення причини смерті 14 осіб, повідомив у ході засідання спеціальної комісії Одеської обласної ради старший слідчий з особливо важливих справ Головного управління Міністерства внутрішніх справ України Руслан Сушков.

Як повідомляв ForUm, розслідування подій, що сталися на Майдані Незалежності та в Одесі, на думку ООН, затягується.

Нагадаємо, що кількість загиблих внаслідок сутичок в Одесі 2 травня у Будинку профспілок досягла 48 осіб.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом