За час бойових дій у м. Слов'янську (Донецька обл.) пошкоджено 36 доріг і міст через річку Казенний Торець на трасі Харків-Ростов.

Про це в ході наради сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко, передає прес-служба міністерства.

За його словами, значних пошкоджень зазнали об'єкти житлово-комунального господарства міста.

«За даними міської ради, необхідно відновити роботу Слов'янської та Краматорської ТЕЦ, фільтрувальної станції, а також 40 км напірних колекторів і очисних споруд міста», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, на даний момент проводяться роботи з відновлення багатоквартирних житлових будинків. Також необхідно відновити 1,3 тис. приватних житлових будинків. На ці роботи спрямовані кошти резервного фонду бюджету і - за умови надходження - кошти міжнародної гуманітарної допомоги організацій-донорів, а також спонсорські кошти.

Крім цього, вже завершується відновлення та підготовка низки об'єктів освіти Слов'янська до нового навчального року.

«Роботи на цих об'єктах проводяться за кошти місцевих бюджетів та за рахунок позабюджетних коштів», - сказав заступник міністра.

Він повідомив, що 200 тис. грн. позабюджетних коштів спрямують на відновлення школи №4 (вул. Смольна, 17). У цій будівлі зруйновано дві стіни, пошкоджено покрівлю, вікна, двері.

Ще 250 тис. грн. - на відновлення будівлі школи №16, розташованої на вул. 8 Березня, 1.

На відновлення школи №9 по вул. Кутузова, 5, спрямують 90 тис. грн.

Крім того, Ісаєнко уточнив, що залучені позабюджетні кошти йдуть також на відновлення ряду інших об'єктів соцсфери м. Слов'янська. Зокрема, мова йде про пологовий будинок на вул. Леніна, 15, де пошкоджено внутрішні комунікації, потребують заміни віконні блоки та вхідні двері. Орієнтовна вартість відновлювальних робіт на цьому об'єкті - 260 тис. грн.

«Ніяких зволікань тут бути не може. Відновлювальні роботи повинні проводитися швидко і якісно. Якщо ж мешканці приєднаються до процесу відновлення у своїх населених пунктах, це прискорить роботу будівельників та забезпечить громадський контроль за якістю відновлювальних робіт », - резюмував заступник міністра.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом