Адвокат Андрій Федур, представник інтересів власника ВЕТЕК Сергія Курченка, заявив, що не бачив жодного документа, який би підтверджував заяви українських правоохоронців про численні кримінальні справи щодо бізнесмена. Про це пише «Кореспондент».

«Дивними є заяви правоохоронців про розслідування, які проводяться щодо Курченка в Росії. Ніякими реальними фактами чи документами це не підкріплено. Я оцінюю це як спробу тиску і спробу дискредитації. Таке враження, що розслідування проходить в інтернеті і по телебаченню»,— додав він.

За словами Федура, ніяких розслідувань, про які говорять представники силових структур, стосовно Курченка на даний момент не проводять.

«Розслідування якихось справ з відмивання грошей або щодо контрабанди насправді немає. Я, як його адвокат, жодного документа від органів досудового слідства з цього приводу не отримував. Більше того, те кримінальне провадження, яке існує щодо Курченка, на даний момент призупинено, і розслідування щодо нього не проводиться. Є велика різниця між публічними заявами і тим, що відбувається насправді»,— зазначив адвокат.

Разом з тим він підкреслив, що, згідно із законодавством, жоден державний чиновник не може публічно називати прізвище особи, стосовно якої проводиться розслідування, до тих пір, поки обвинувальний вирок суду не набере законної сили.

«Я хотів би підкреслити, що справа стосовно Курченка взагалі ніколи не розглядалася судами і, як мені здається, ніколи й не буде розглядатися»,— підсумував Федур.

Раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що в Росії збираються порушити кримінальні справи проти Курченка. За його словами, російські правоохоронці відмовилися співпрацювати з Україною у справах бізнесмена, але хочуть порушити свої справи стосовно нього.

Нагадаємо, про підозри щодо бізнесмена Сергія Курченка Генпрокуратура оголосила 20 березня. Власнику ВЕТЕК закидають «шахрайства і розкрадання, пов'язані з підприємством «Укргазвидобування».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом