Уряд затвердив план заходів з підготовки та відзначення 23-ї річниці Незалежності України. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Відповідне розпорядження № 680-р Кабмін ухвалив на засіданні 1 серпня.

Згідно з рішенням уряду, оргкомітет очолив віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич, його заступником призначено віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана.

Згідно з планом заходів, у Києві та інших населених пунктах 23 серпня буде проведена церемонія урочистого підняття Державного Прапора України.

24 серпня на всій території України відбудеться покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків видатним діячам українського державотворення, борцям за незалежність України, місць поховань громадян, які загинули, відстоюючи демократичний вибір і конституційні принципи демократії, права та свободи людини під час Революції гідності, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цього ж дня у Києві заплановані урочистості за участю керівництва держави, представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадськості, науковців, творчої інтелігенції, представників іноземних держав, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори, духовенства. Відповідні урочисті збори та віче будуть організовані в обласних і районних центрах та інших населених пунктах.

Крім того, уряд доручив забезпечити проведення параду військ на честь 23-ї річниці Незалежності України в столиці України - місті-герої Києві та місті-герої Одесі.

У Києві, Одесі та в містах, де розташовані штаби і види оперативних командувань Збройних Сил, 24 серпня відбудеться святковий салют двадцятьма артилерійськими залпами, а в інших обласних центрах - святкові феєрверки.

Також у серпні планується провести низку інформаційно-просвітницьких заходів, тематичних конференцій, круглих столів, документальних, фотовиставок та культурно-мистецьких акцій, заходів з утвердження позитивного іміджу України у світі.

Крім того, протягом місяця будуть проведені заходи для гідного вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні та людей, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, передбачивши встановлення пам'ятних знаків, меморіальних дощок, присвоєння їхніх імен юридичним особам та об'єктам права власності.

Разом із цим уряд доручив Держкомтелерадіо і Держкіно здійснити показ документальних та художніх фільмів, трансляції тематичних радіо- і телепрограм, присвячених історії українського державотворення та подіям в Україні під час Революції гідності із залученням учасників цих подій до участі у таких програмах.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів створити Організаційний комітет з підготовки та відзначення 23-ї річниці Незалежності України, зокрема, на 24 серпня передбачено парад військ на честь 23-ї річниці Незалежності України в Києві та Одесі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом