У департаменті охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації проведуть службову перевірку щодо неетичної поведінки медпрацівників під час заходів з мобілізації, повідомляє прес-служба ОДА.

«Протягом останніх днів у засобах масової інформації поширюються повідомлення від Львівського обласного військового комісаріату та деяких представників органів місцевого самоврядування про неявку військовозобов'язаних медиків до районних військових комісаріатів у зв'язку з їхніми «захворюваннями», а також видачу медичних довідок, які допомагають призовникам уникнути мобілізації», - йдеться в повідомленні.

В.о. директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Андрій Голдун відправив запит в облкомісаріат про надання конкретної інформації про можливі факти перешкоджання в роботі військових комісаріатів, зловживань, неетичної поведінки з боку керівників медичних установ або окремих медичних працівників під час проведення заходів щодо мобілізації.

«Після отримання інформації від обласного військового комісаріату буде проведена об'єктивна та принципова службова перевірка і дана належна оцінка діям кожного медичного працівника, що зганьбив лікарську честь у важкий для держави час», - заявили в ОДА.

Нагадаємо, 4 серпня у відділі зв'язків з громадськістю Львівського обласного військового комісаріату повідомили, що в третій хвилі часткової мобілізації спостерігається ухиляння військовозобов'язаних медиків від явки у військові комісаріати області. Так, упродовж третьої хвилі часткової мобілізації вдалося відібрати лише половину необхідних фахівців.

«Пов'язано це з неявкою військовозобов'язаних медиків у військові комісаріати та з їхніми «захворюваннями». Як з'ясувалося, у багатьох проблеми зі здоров'ям. Цікаво те, що діагнози документально їм підтверджують їхні ж колеги», - наголошується в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом